MAKARON (Z RYŻU BRĄZOWEGO) MUSZLA GNOCCHI SARDI BIO 250 g - FABIJAŃSCY

  • szt
  • 7,33 zł / szt
  • Niedostępny

SKŁADNIKI
Mąka ryżowa*, naturalna woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 15-25 min., al. dente – 9-10 min.
W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić i przelać zimną wodą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 1476 kJ / 353 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Weglowodany: 75 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 1,4 g
Białko: 7 g
Sól: <0,01 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie makaronu 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania pływał swobodnie. Osól wodę jak lubisz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody wrzuć makaron, zamieszaj i gotuj do miękkości - 15-25 min., al dente - 9-10 min. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej zimną wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

 

  • BEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)
  • Certyfikat bio:jest
  • WEGAŃSKI:WEGAŃSKI
  • WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKI