FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO (SUROWIEC) (25 kg) 2

  • kg
  • 16,49 zł / kg
  • 1000 g ( 412,25 zł za 25 kg )
  • Niedostępny

?SKŁADNIKI
fasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

OPIS
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal
Tłuszcz - 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 29 g
w tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 28 g
Białko - 26 g
Sól - 0,06 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

INFORMACJA
Cyfra na końcu nazwy surowca określa numer brygady Bio Planet odpowiedzialnej za konfekcjonowanie tego surowca.

  • BEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)
  • CERTYFIKAT BIO:jest
  • Certyfikat bio:jest
  • Producent - nazwa i adres:BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
  • PRODUCENT - NAZWA I ADRES:BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
  • WEGAŃSKI:WEGAŃSKI
  • WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKI